Nico&Sunset

Nosaltres

Oriol Vila

Nascut a Barcelona l’any 1978. Amb 15 anys es va iniciar com a actor de teatre als escenaris dels Estats Units amb el musical Big River de William Hauptman i Roger Miller, dirigit per Bick Goss al Hampton Playhouse a New Hampshire. Ha rebut formació com actor al costat de Boris Rotenstein,Txiqui Berraondo i Joe Palese i com a director i guionista a L’ESCAC (Escola superior de cinema i audivisuals de Catalunya). S’estrena al nostre país amb Orfes, dirigit per Boris Rotenstein, pel qual va obtenir el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona i el Premi Revelació de la Temporada (1998-99). Des d’aleshores destaca la seva participació en obres com Restes humanes sense identificar, dirigida per Manuel Dueso (Mercat de les Flors); Cara de foc, dir: Carme Portaceli (Teatre lliure); Super-Rawal, dir. Marc Martínez (Teatre Principal); El tinent d’Inishmore, dir. Josep Maria Mestres (Teatre Nacional de Catalunya); Largo viaje hacia la noche, dir. Àlex Rigola (Teatro de La Abadía); Correspondencia de Josep Pla, dir. Jonás Trueba; Lluny de Caryl Churchil dir: Jordi Prat (Sala Beckett)  Le mani forti, dir. Marc Martínez (Grec 2007);  La mort d’un viatjant, dir. Mario Gas (Teatre Lliure i Teatro Español) i L’Hort dels Cirerers, dir: Julio Manrique (Teatre Romea). En cinema destaquem els seus treballs a  Las maletas de Tulse Lupper, de Peter Greenaway; El séptimo día, de Carlos Saura; Jóvenes de Ramón Termes; Tu vida en 65’, d’ Albert Espinosa de Maria Ripoll; Salvador, de Manuel Huerga; Todas las canciones hablan de mí, de Jonás Trueba (Nominació al Goya  en la categoria d’actor revelació 2011); Pajaros de Papel d’ Emilio Aragón, El Cuerpo d’Oriol Paulo, Blancanieves de Pablo Berger y The Pelayo’s d’ Eduard Cortés.En televisió, entre d’altres a les sèries, Mujeres de Felix Sabroso i Dunia Ayaso (El Deseo), El cor de la ciutat (TV3), Mesa para cinco (Globomedia), R.I.S científica i Paris TV.Com a director i dramaturg ha creat conjuntament amb Jordi Oriol l’espectacle BIG BERBERECHO, estrenat al festival de teatre de Temporada Alta 2012. Actualment treballa en un projecte musico-teatral, amb Raquel Salvador, Nico&Sunset. Participa com actor-imitador al programa Crackòvia i Polònia de Minoria Absoluta per TV3. Prepara amb Raquel Salvador un espectacle teatral “Festa Major”, a partir d’un text de George F.Walker.

Raquel Salvador

Raquel Salvador es va formar com a actriu al Estudi de Nancy Tuñón i al Col.legi del Teatre. Més tard, complementa la seva formació amb Guillermo Ghio i Txiqui Berraondo, entre d´altres. En cinema ha participat en “Hierro” de Gabe Ibáñez i en “Et dec una nit de divendres” de Dimas Rodriguez. Ha treballat en les tv-movies  “La Ratjada”  de Miquel Garía-Borda i en “Las manos del pianista” de Sergio Sánchez.

També ha protagonitzat el curtmetratge “Amics”, de Mar Coll. En teatre ha tingut el plaer d´estar sota la dirección de Mario Gas en el seu muntatge de “La mort d´un viatjant”.